Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'wwwnordiccra'@'localhost' (using password: YES)


Nya Holmenkollen i Oslo

Nya Holmenkollen i Oslo

Nya Holmenkollen i Oslo

Nya Holmenkollen i Oslo

Den 20 november lyftes tornet på den nya hoppbacken i Holmenkollen på plats med stor precision. Nordic Crane Kynningsrud har varit mycket delaktig i detta prestigefyllda projekt och de gröna kranbommarna har nästan ersatt holmenkollbacken som landsmärke i huvudstaden det senaste halvåret.

Byggprojektet startade i januari och Nordic Crane Kynningsrud fick både lyft- och transportuppdragen i förbindelse till genomförandet av projektet.  Själva byggandet av backen består av flera mindre projekt, som uppbyggnad av åskådarläktare, kungliga läktaren, byte av ytskickt inedslagsområdet i backenoch lyft av själva hopptornet i backen.

Nordic Crane Kynningsrud har utfört många tunga lyft av stålkonstruktionerna till backen i tillägg till rivning av gammal backe, demontering av gamla läktare och flyttning aven gammal stor värmestuga.
Hela backkonstruktionen väger 1000 ton, och denna har varit uppdelad i 10 mindre delar som lyftes på plats, en efter en.

Nordic Crane Kynningsrud har haft två av de största kranana i Nordic Crane Group fast på projektet, en 500 och en 600 tons kran för att utföra de tyngsta lyften. I tillägg har det kontinuerligt varit flera mindre kranar i aktivitet under byggperioden.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'wwwnordiccra'@'localhost' (using password: YES)

Fakta

  • Projekt: Nya Holmenkollen arena
  • Typ av projekt: Lyft med mobilkranar och transporttjänster
  • Omfattning: Lyftoperationer genom hela projektfasen med stora och mindre kranar. Montering av ny backe, demontering av gammal backe med läktare och flyttning av gammal värmestuga.
  • Plats: Holmenkollen Oslo
  • Tidsram: September 2008 – mars 2010
  • Projektledare: Geir Jensen og Kenth Möller

Holmenkollbakken, Oslo