Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'wwwnordiccra'@'localhost' (using password: YES)


En dag på jobbet med Vegard Engh

En dag på jobbet med Vegard Engh

En dag på jobbet med Vegard Engh

Som kranbilsförare är dagarna aldrig likadana. Idag ska Vegard på uppdrag för Kynningsrud Fundamentering och turen går till Oslo, Tønsberg och Fredrikstad.

Innan vi kan ge oss av måste Vegard ta av jibben och hitta rätt släp. Det är viktigt att ha rätt utrustning med sig. Klockan är halv åtta, det är varmt ute och regnmolnen hänger tunga. Vi är på väg mot Oslo för att lasta en 20-fotscontainer och annan mindre utrustning.
Vegard är inte en av dem som är beroende av kaffekoppen på morgongen. Vatten och knäckebröd går däremot snabbt ned på morgonen innan han kör den halvtimmeslånga vägen från Askim till jobbet. Vegard är kopplad till avdelningen i Vinterbro strax utanför Oslo.

Oslo

Halv tio åker vi från Grorud. Då är utrustningen på ca 15 ton surrad och fäst med remmar på rätt sätt. Vi är på väg i riktning mot Tønsberg. Det är skönt att komma in i bilen efter en timmes jobb utomhus när vädret inte är det bästa!

Semestrarna är precis över och trafiken har så sakteliga ökat igen, men det flyter på fint genom Oslo.

Gillar sitt eget sällskap

Jobbet som kranbilsförare kräver att man är självständig, klarar utmaningar och gillar sitt eget sällskap, påstår jag. Vegard tycker inte att jag har helt fel i det. Det kan bli många timmar ensam bakom ratten under ett år. Han säger att det går bra, för han lyssnar på radio och har telefonen.

Knäckebröd och vatten

Lunchen äter vi på E18 – knäckebröd och vatten för båda. Det är behagligt att sitta i lastbilen tycker reportern och klagar inte på lunchstället.
– Det blir ofta lunch i bilen, så är det, säger Vegard.

Halv tolv är Fundamenterings utrustning på plats i Tønsberg och Vegard lägger i en växel i bilen. Vi ska köra förbi Bastø Fosen från Horten över till “rätt” sida av fjorden igen. Regnmolnen har bytts ut mot sol och det ser ut att bli riktigt fint till helgen.
Turen tar en halvtimme och den ägnar Vegard åt att mumsa på en våffla medan jag njuter av kaffet.

Fredrikstad är nästa stopp. Där ska släpet lastas på nytt innan han tar helg och reser hem till fru och barn.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'wwwnordiccra'@'localhost' (using password: YES)

FAKTA OM VEGARD

  • Namn: Vegard Engh
  • Ålder: 45 år
  • Anställd på: NC Kynningsrud AS
  • Yrke: Kranbilsförare
  • Familj: Gift och två barn
  • Fritid: Gillar att resa, särskilt till ”stugan” i Turkiet. Renovering.
  • Fördelar med jobbet: Variation, träffa folk och möjligheten att jobba in extra ledighetsdagar.